Nieuw product in het gamma van Vincent Sipp, een der pioniers van droge Elzaswijnen.
Volledig gemaakt van de eerder weinig verbouwde Pinot Noirdruif. Doel was een karaktervolle rosé te maken, met een lange nadronk. Door de langere schilweking wordt dit een Clairet, die het midden houdt tussen rosé en rode wijn.
De wijngaarden liggen in de gemeenten Riquewihr en Zellenberg.
De diepe ondergrond bestaat uit kalkhoudende mergel.
De wijnstokken worden omgeploegd, begraasd en geteeld volgens de biologische landbouwmethoden zonder chemicaliën, om het natuurlijk evenwicht te respecteren,
De druiven worden met de hand geoogst, geperst en rijpen in 5 jaar oude vaten gedurende 5 maanden.
Deze zalmrose rosé heeft een neus met een vleugje citrus en framboos. In de mond vinden we een aanhoudende frisheid. Verder aroma's van perzik en abrikoos maar ook van aardbei.
Dit is een rosé die perfect zal zijn als aperitief, vergezeld van vleeswaren en verschillende tapenades, maar hij kan ook geserveerd worden bij gegrild vlees.